Skip links

Γιατί η ασφάλεια WordPress είναι τόσο σημαντική;

Είτε το site σας είναι βασισμένο σε WordPress είτε όχι, ο ιστότοπός σας είναι δυνητικά ευάλωτος σε επιθέσεις.

Πρόσφατες   αναφορές  έδειξαν ότι η Google βάζει σε «μαύρες λίστες» χιλιάδες ιστότοπους που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό και κώδικά για επιθέσεις phishing κάθε εβδομάδα.

Δεδομένου του πόσο σοβαρές μπορεί να είναι οι πιθανές παραβιάσεις ασφαλείας του WordPress για την επιχείρησή σας, ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα σας ενημερώσούμε γιατί πρέπει πάντα να παρακολουθείτε προσεκτικά πόσο ασφαλής είναι ο ιστότοπός σας.

Γιατί η ασφάλεια WordPress είναι τόσο σημαντική

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που πιστεύουν ότι ο ιστότοπός τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς δεν θεωρούν ότι η επιχείρησή τους είναι αρκετά μεγάλη για να απειλείται από χάκερ.

Δεδομένου ότι υπάρχουν χρήματα που αποκτούνται από την πώληση προσωπικών πληροφοριών, οι χάκερ συνήθως δεν νοιάζονται για το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η επιχείρησή σας.

Ποτέ δεν ξέρετε πότε ή πώς θα επιτεθεί κάποιος στην online επιχείρησή σας, είναι απαραίτητο να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας και να χρησιμοποιήσετε τα απαραίτητα πρόσθετα WordPress για να αυξήσετε την ασφάλειά σας.

“Μαρκ Ρονό. Ο διευθυντής μάρκετινγκ  του Top Writers Review  αναφέρει ότι η φήμη μιας επιχείρησης μπορεί να πληγεί σοβαρά λόγω ενός παραβιασμένου ιστότοπου. Οι χάκερ εγκαθιστούν συνήθως κακόβουλο λογισμικό ή ιούς για την εξαγωγή των δεδομένων στο παρασκήνιο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εμπιστοσύνης την επιχείρησή σας και στους πελάτες της, που τελικά στρέφονται σε κάποιον ανταγωνιστή.

Όταν ο ιστότοπός σας δέχεται επίθεση, οι πιο άμεσες απειλές είναι η κλοπή των προσωπικών στοιχείων καθώς και τα στοιχεία πληρωμής ενός πελάτη. Ως αποτέλεσμα της κλοπής των πληροφοριών των πελατών, η ζημιά στη φήμη της εταιρείας σας θα μπορούσε επίσης να σημαίνει απώλεια μελλοντικών εισοδημάτων, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα, καθώς να χρειαστεί να επενδύσετε επιπλέον χρήματα για να ξαναχτίσετε τη φήμη σας και να αποκαταστήσετε στον πελάτη εμπιστοσύνη.

Πώς να προστατέψετε την ιστοσελίδα σας ?

  • Ενισχύστε τους κωδικούς πρόσβασής    σας – να θυμάστε πάντα να χρησιμοποιείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, παρόλο που μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστείτε μια μακρά λίστα διαφορετικών κωδικών πρόσβασης, είναι απολύτως απαραίτητο να το κάνετε. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης.
  • Επίσης, θυμηθείτε να το αλλάζετε κάθε δύο ή τρεις μήνες και να το έχετε γραμμένο σε ασφαλές μέρος.
  • Αλλάξτε το όνομα χρήστη    σας- από την προεπιλογή του WordPress που ορίζει το όνομα χρήστη του διαχειριστή ως “admin”. Όλοι οι χάκερ το γνωρίζουν αυτό και είναι το πρώτο όνομα χρήστη που θα προσπαθήσουν να δοκιμάσουν όταν επιτίθενται στον ιστότοπό σας. Αν θέλετε να αυξήσετε την ασφάλεια του ιστότοπού σας, εξατομικεύστε πάντα το όνομα χρήστη σας.
  • Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων –  Το WordPress είναι συμβατό με διάφορα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας αυτού του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων ( 2FA ) , το οποίο απαιτεί από το κινητό τηλέφωνο διαχειριστών να συνδεθεί και παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.
  • Ενημερώνετε συνεχώς την ιστοσελίδα σας      – ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που οι χάκερ επιτυγχάνουν να χακάρουν μια ιστοσελίδα WordPress οφείλεται στο λογισμικό που χρησιμοποιείτα.  Κάθε φορά που ο ιστότοπός σας σας στέλνει μια ειδοποίηση για την ενημέρωση του λογισμικού σας, θα πρέπει να γίνει ως προτεραιότητα. Το WordPress καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του και στέλνει συνεχείς ενημερώσεις.
  • Tακτικά αντίγραφα ασφαλείας της σελίδας σας      – το αυτοκίνητό σας μπορεί να έχει κλειδαριά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο και κατά της κλοπής.

Τα αντίγραφα ασφαλείας είναι σαν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αν η ασφάλειά σας αποτύχει.

Θα πρέπει πάντα να έχετε αποθηκευμένα δεδομένα αντιγράφων ασφαλείας σε μια εξωτερική συσκευή (όπως η αποθήκευση στο cloud).

Ενώ ένα αντίγραφο ασφαλείας δεν πρόκειται απαραιτήτως να σας προστατεύσει από απειλές παραβίασης, θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας σε περίπτωση που παραβιαστεί ή αλλάξει το περιεχόμενο του με κακόβουλο σκοπό. Έχοντας πάντα ένα backup του ιστότοπού σας, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο σε πολλές περιπτώσεις.

Έχετε πέσει θύμα hacking στην ιστοσελίδα σας? Δεν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα ή συνεχίζει να γίνετε ότι και να κάνετε?

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας και το τεχνικό μας τμήμα θα αναλάβει να σας βοηθήσει στην άμεση επίλυση του

🍪 This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag